| |
Home / Archief / Utrecht Centraal/ Favorieten/ Ad Colen

Ad Colen

maandag 5 juni 2017

Ad Colen is saxofonist en componist bij de Utrecht Jazzarchipel. De Utrecht Jazzarchipel is een nieuwe band waarin de top van de Utrechtse jazz met elkaar speelt. Het was een verlangen van veel musici die actief zijn in de verschillende scenes en jazzstijlen om de koppen eens bij elkaar te steken en elkaars muziek te gaan spelen. [Foto: Hester Doove]

Wat zijn jouw vijf tips voor Utrecht Centraal?
1. Falco Benz: Hij heeft lekkere beats en sounds, waar je goede zin van krijgt.
2. Catching Cultures Orchestra Festival: Dit muziek van en voor vluchtelingen van het AZC. Mooi initiatief!
3. Holland Baroque & Eric Vloeimans: Dit is een sfeervolle combinatie van een geweldig orkest en de zachte trompetten van Eric Vloeimans.
4. VPRO Vrije Geluiden @ Kyptopia: Hier zijn verschillende mooie acts van onder andere twee bandleden van de Utrecht Jazzarchipel (Steven Kamperman en Kika Sprangers).
5. De Deense Detective: Het Rosa Ensemble staat altijd garant voor nieuwe en avontuurlijke muziek. De video op de website sprak met erg aan, dus ik ben heel benieuwd.

Hoe zie je Utrecht muziekstad in de toekomst?
Utrecht heeft een sympathieke en diverse muziekscene en veel eigenzinnige bands en projecten. Ik hoop dat er in de toekomst nog meer samenwerkingen plaats gaan vinden zodat de muziek zich verder kan ontwikkelen. Het is in mijn optiek echter vooral zaak dat er weer meer kleine speelplekken komen en optredens weer normaal betaald kunnen worden.

Wat maakt Utrecht bijzonder als muziekstad en wat mis je in Utrecht als muziekstad?
Met de komst van TivoliVredenburg heeft het aanbod van muziek in Utrecht natuurlijk een enorme boost gekregen. Er zijn veel internationale acts die voorheen Utrecht oversloegen en nu toch een stop maken. Dit is echt te gek. Dit heeft natuurlijk ook een keerzijde: kleinere podia komen in het gedrang en dat is erg jammer.

Waarom moeten mensen vooral gaan kijken naar jullie programma-onderdeel?
De Utrecht jazzarchipel bestaat behalve uit uitmuntende musici en solisten ook vooral uit makers, componisten die hun stukken voor deze bezetting hebben gearrangeerd. Elke compositie heeft dus zijn eigen sound. De band bestaat uit aanstormend talent en gelouterde jazzmusici.