| |
Home / Archief / Utrecht Centraal

Utrecht Centraal

maandag 5 juni 2017

Utrecht verandert op Pinkstermaandag in één groot muziekpodium. In de binnenstad en daarbuiten zijn er optredens van meer dan honderd Utrechtse muzikanten, in onverwachte crossovers en op bijzondere plekken. Van klassiek tot pop, van vocaal tot instrumentaal, van startende bandjes tot gevestigde namen. Daarnaast zijn er lezingen, workshops, interviews, ontmoetingen, speeddatesessies en er wordt live radio gemaakt door de Concertzender.

Het programma vindt plaats in de vijf stadskwartieren van de binnenstad in samenwerking met het Centrummanagement Utrecht. Een aantal highlights per kwartier:

Vredenburgkwartier: De officiële opening vindt plaats in het vernieuwde Hoog Catharijne met het bijzondere project van Holland Baroque en Eric Vloeimans. Het Mirliton Theater opent nog een keer haar deuren voor onder andere Mondo Leone en in Stadskasteel Oudaen krijg je een inkijkje in Bachs genie. 

Universiteitskwartier: 3voor12Utrecht presenteert in cafés en winkels de talenten van morgen, in de Janskerk zijn er bijzondere shows van Spinvis en Maarten Vos, en het Rosa Ensemble presenteert De Muziekroute met basisschoolkinderen uit Overvecht. 

Stadhuiskwartier
: Hier hoor je de tourverhalen van professionals in Club No Man's Land, kinderen kunnen lopen op een piano, Jermain Bridgewater verzorgt een energiek optreden in Theater Kikker. De Concertzender verzorgt een live radioprogramma met optredens en interviews. 

Domkwartier: De poppodia van Utrecht presenteren het beste van nu uit Utrecht met o.a. Amber Arcades, Kim Jannsen en 45ACIDBABIES. Daarnaast zijn er workshops met muzikale elektronica voor kinderen en neemt Bewilder de instrumenten van Museum Speelklok te hand. 

Museumkwartier: In de Fundatie van Renswoude spelen de winnaars van de concoursen en wedstrijden die Utrecht rijk is, in Kytopia presenteren BINKBEATS en PAX nieuw werk en er zijn smartlappen in de Zeven Steegjes. 

Het programma van Utrecht Centraal wordt mede-georganiseerd door het Utrechts Muziek Overleg.