| |
Home / Archief / Utrecht 50-75

Utrecht 50-75

zondag 23 april 2017

Tal van stedenbouwkundige projecten maken dat het huidige Utrecht aan het veranderen is. Ook in de naoorlogse periode veranderde het karakter van Utrecht ingrijpend. Van een stad met zware industrie naar een stad met dienstverlening, een groeiende universiteit en een bloeiend cultureel leven. Hoe werd deze periode beleefd? Utrecht 50-75 leidt je langs de belangrijke locaties en gebeurtenissen uit die periode, en brengt middels theater, foto’s, film, muziek en persoonlijke verhalen deze markante periode tot leven.

Zo neemt Architectuurcentrum Aorta je mee langs hoogtepunten uit de Utrechtse stadsontwikkeling, komt de sixties-sound tot leven in Wijk C en presenteert het Louis Hartlooper Complex historische documentaires over Utrecht. In de Winkel van Sinkel kun je de hele middag terecht voor een talkshow met wisselende gasten die meer vertellen over het Utrecht van de jaren '50, '60 en '70. 

DOS Het Voetbalwonder van Utrecht
Een van de meest memorabale sportgebeurtenissen uit de geschiedenis van Utrecht: DOS wordt landskampioen. Geïnspireerd op het boek DOS, het wonder van Utrecht van Ad van Liempt, schreven Erik Snel van Theatergroep Aluin en Paul Feld de voorstelling DOS Het voetbalwonder van Utrecht. Deze voorstelling is alleen te zien op 23 april in Theater Kikker. 

Fototentoonstelling Van Stadsie tot Stad, Utrecht 1950-1975
In deze fototentoonstelling zijn amateurfoto's te zien, die Ad van Liempt en Ton van den Berg ontvingen na een oproep. Een deel van de foto's staan ook in het fotoboek Van Stadsie tot Stad, 1950-1975, dat op 12 april verschijnt. De fototentoonstelling is de hele maand april te zien in het Stadskantoor met op 23 april een presentatie van Ad van Liempt, Ton van den Berg en de makers van de foto's.