| |
Home / Archief / Uitgesproken Utrecht

Uitgesproken Utrecht

zaterdag 11 mrt, zondag 12 mrt 2017

We staan dagelijks in contact met elkaar, maar voor veel mensen is dit door middel van het scherm van hun mobiele telefoon of computer. Sommige beweren zelfs dat wij hierdoor in onze eigen informatiebubbel zitten en alleen nog met gelijkgestemden spreken. Maar is dat zo? Uitgesproken Utrecht laat de diversiteit aan stemmen en meningen horen met een programma van poëzie, dialogen, stand-up comedy, debatten en rapbattles. 

Zaterdagavond 11 maart
Op zaterdagavond gaan we alvast van start op vier locaties. In EKKO bundelen Utrechtse 'spoken word' initiatieven hun krachten met onder meer finalisten van Poetry Slam, en sprekers van Pecka Kucha en Mensen Zeggen Dingen. In de Geertekerk is er een speciale editie van In de Houten Broek met Vincent Bijlo. Daarnaast speelt Theatergroep Aluin een deel uit de voorstelling De Hervormers. Andere locaties zijn de Kargadoor en Molen de Ster met een programma van Comedyhuis Utrecht en De Vorlesebühne. 

Zondag 12 maart

Het is de vooravond van de Tweede Kamerverkiezingen en daarom kijken we alvast vooruit naar 15 maart. Weet je nog niet wat je gaat stemmen? In vier vestigingen van de Bibliotheek Utrecht kun je meedoen aan de Live Stem Wijzer. Aan de hand van stellingen ga je met elkaar in discussie gaat om zo tot een stemkeuze te komen. Durf jij het gesprek aan te gaan met onbekenden? Stap dan binnen bij een van de huiskamers in en rondom het Stadhuis. Verder presenteert Theater Utrecht Facetimen met Sokrates, zijn er twee live sessies van de interviewserie Allemaal Utrechters en jonge audiomakers van VPRO Dorst presenteren hun eindopdracht.

Interactieve Kaart