| |
Art Utrecht presenteert hedendaagse beeldende kunst op het Janskerkhof! Met verschillende installaties als eyecatcher, beelden op het plein en performances van kunstenaars laat Art Utrecht zien wat er leeft. Art Utrecht is hét platform voor beeldende kunst in Utrecht voor galeries, kunstruimtes & musea.

Tien partners van Art Utrecht richten tijdens het Uitfeest een bouwkeet in als tentoonstellings- en informatieruimte. Bezoek o.a. de galeries/artspaces EXbunker, KuuB, FOTODOK, GrachtenGalerie, Dapiran Art Project Space, Galerie SANAA, Kunstliefde, Fotogalerie Utrecht en Stichting Art Utrecht op het Janskerkhof. Ook kun je deelnemen aan een route langs diverse locaties van Art Utrecht, met als vertrekpunt het Janskerkhof.

Uitgelicht:
Sijmen Houben (graduate HKU 2017) laat zijn installatie ‘loft bed’ zien – gemaakt uit hout, as, honing, olie en staal. Over verloren gegane liefde, verlangen, natuur, hulpbronnen en eenzaamheid.

Job Vissers Vorstenbosch (1986) toont een grote lichtinstallatie, gemonteerd op een auto. Hij schildert met lak en alkydhars op plexiglas platen die hij bevestigt voor lichtbakken. De lak bewerkt hij vervolgens met schuurmachines, slijptollen, beitels en verfspuiten tot schreeuwende lichtreclames.

Anita Horvath ( graduate HKU 2017) zoekt verbinding tussen vreemden. In de installatie ‘Dimensions of dialogue’ introduceert ze hulpmiddelen met magnetische en plantachtige voelsprieten die te maken hebben met grijpen, pakken, vangen en gaat ze op zoek naar de ander.
artutrecht.com
  • zondag 3 september 13:00-18:00
© Foto: Anita Horvath
Locatie
Janskerkhof


meer info