| |
Home / Archief / Win-Win

Win-Win

zondag 30 oktober 2016

In Utrecht zijn steeds meer nieuwe ondernemers die zorgen voor een bereikbare, leefbare en gezonde stad. Tijdens Win-Win gaven de slimme geesten achter deze inspirerende ondernemingen op vijf locaties presentaties en workshops.

Bekijk de teaser:


'Op pad in de stad' stond centraal in ons festivalhart de Winkel van Sinkel. Zo kon je jouw ideale leefstraat bouwen en kon je de snelste zonneauto Nuna van het Nuon Solar Team bekijken. 

In het voormalige Postkantoor kon er verantwoord gewinkeld worden. In dit eenmalige winkelcentrum werd de lange weg van grondstof naar eindproduct getoond in een foto expostie, en vertelde de mensen achter bedrijven als Dopper, Tony's Chocolonely en Kuyichi het verhaal achter hun product. Ook was hier een eenmalige editie van Gat in de Markt.

Het groene podium van Win-Win stond in het Staffhorst gebouw. Hier presenteerden wereldverbeterende bedrijven als Kartent en Instock hun diensten en konden kinderen aan de slag met (zwerf)afval. 

Burgers nemen steeds meer zelf verantwoordelijkheid voor hun leefomgeving en dat heeft geresulteerd in een toename van burgerinitatieven, denk aan Peerby, SnappCar en Goboony. De mensen achter deze successen gaven in Het Huis Utrecht korte pitches om de bezoekers te inspireren. 

Onze laatste locatie was Gevangenis Wolvenplein dat veranderde in Celicon Valley. In het cellencomplex vond je innovatieve start-ups met oplossingen voor de zorg en thuiskoks van Thuisafgehaald lieten allerlei lekkers proeven.
Interactieve Kaart