| |
Home / Archief / Uitfeest / Programma / Rondvaart Uitfeest - uitverkocht

Rondvaart Uitfeest - uitverkocht

Duurzaamheid aan het Amsterdam-Rijnkanaal: Energie, Transport, Recycling en Kunst

Beleef de verschillende invalshoeken op het gebied van duurzaamheid aan de westkant van Utrecht middels een unieke vaartocht met het schip River Cloud over het Amsterdam-Rijnkanaal. Je stapt op bij de Muntstluis bij de Cereolfabriek in Oog in Al. De eerste stop is de warmteproductiecentrale van ENECO aan de Keulsekade. Vanaf hier volgt een spectaculaire wandeling onder het Amsterdam-Rijnkanaal via een leidingentunnel die speciaal voor deze gelegenheid wordt opengesteld. Op Lage Weide krijg je een korte rondleiding door de gascentrale van ENECO die zowel elektriciteit als warmte levert aan onze stad.

De tocht gaat verder per boot door de haven van Lage Weide. Hier kom je langs verschillende bedrijven die duurzaam slopen, afval inzamelen, verwerken en recyclen. Ook zie je de Utrechtse containerterminal die een grote rol speelt in duurzaam vervoer over water. De excursie eindigt met een rondleiding langs Waterwerken, het grootste sculpturenproject van Nederland. De beelden zijn niet alleen uit het duurzame materiaal beton gemaakt dat bij Lage Weide hoort, het project betekent ook een verduurzaming van een voorheen sterk verloederde omgeving. Het schip brengt je vervolgens weer terug naar de Cereolfabriek.

Opstapplaats: de Muntsluis bij de Cereolfabriek
Opstappen: 13:00 uur
Vertrek: 13:15 uur

Let op: de rondvaart is uitverkocht. rondvaartenvecht.nl waterwerken.org
Rondleidingen van:
Harold Koekkoek - clustermanager ENECO Utrecht
Taco Jansonius - coördinator van de Port of Utrecht
Ruud Kuijer - kunstenaar
Met dank aan Rederij Stichtse Vecht.
Let op: de tunnel onder het kanaal is een flinke afdaling en een nog grotere klimtocht, meer dan tien meter diep. Mensen die moeilijk ter been zijn wordt afgeraden deel te nemen aan dit onderdeel van de tocht. Het is mogelijk op het schip te blijven en de excursie op Lage Weide te vervolgen.

Kosten voor de vaartocht bedragen € 9,- p.p. (exclusief reserveringskosten). Reserveren kan via deze website. Onder de knop 'online reserveren' kun je de Rondvaart Uitfeest selecteren. 
Leeftijd vanaf 12 jaar.
  • zondag 4 september 13:00-17:30
Locatie
Cereolfabriek
Everard Meijsterlaan 1
www.cereolfabriek.nl
meer info