| |
Home / Archief / Uitfeest / Programma / Kunst voor jong en oud

Kunst voor jong en oud

Met o.a.: Dansschool Mizou, BO!NK theaterschool, Bloedgrijs en StemX

In Utrecht wonen talloze muzikanten, acteurs, beeldend kunstenaars, vertellers en mensen die hier les in geven. Voor deze mensen bestaat ZIMIHC: zij geven ze een podium en een publiek. Kom daarom kijken, luisteren en meedoen. Korte presentaties, gratis proeflessen en een kijkje in een van de oudste culturele broedplaatsen van Utrecht. Leuk voor jong en oud! 

Programma:
10:00 - 12:00 uur | Muziek voor ieder Kind
Speciaal voor het Uitfeest worden er proeflessen gegeven. Cello, Piano en viool voor kinderen vanaf 4 jaar en gitaar voor kinderen vanaf 6 jaar.

11:00 - 11:30 uur | Lachen om niks
Begin de dag met een lach. Je wordt er vrolijk van, je ontspant, het is gezond, je maakt je minder zorgen en je slaapt beter. Een workshop voor iedereen die meer lol wil in zijn leven en lef heeft om buiten zijn of haar comfortzone te gaan.

12:00 - 13:00 uur | Wie war so schön doch Wald und Feld
Christien Grasmayer (sopraan) en Ellen Blom (alt) zingen onder begeleiding van pianist Jos Buitink, duetten uit de Barok en romantiek. Prachtige liederen over liefde, dood en afscheid van o.a. Händel en Brahms, die je recht in het hart raken.

12:00 - 13:00 uur | BO!NK theaterschool
Leer beknopt de basisvaardigheden van theaterimprovisatie. Hoe acteer je geloofwaardig, hoe werk je samen, hoe blokkeer je niet en hoe bouw jij een verhaal op?

13:00 - 14:00 uur | Een middag in Sevilla
Jan Gemke verzorgt een programma van eigentijdse instrumentale Flamenco.

13:00 - 14:00 uur | Workshops van BSO - De Technika's Kinderlab 
Vind jij proefjes doen ook erg leuk? Hou jij ook van wetenschap & techniek? Kom dan naar het Kinderlab! Samen met de Technika's kan je dan experimenten doen, en onderzoeken we bijvoorbeeld wat lucht allemaal kan.

14:00 - 15:00 uur | Bloedgrijs
BloedGrijs is een trio dat zich toelegt op het Nederlandstalige chanson. Op de tekst gecomponeerde en gearrangeerde melodieën en vaak liedteksten die raken aan gedichten.

15:00 - 16:00 uur | Martin B. Kaufmann

‘Music was my first love and it will be my last’. Dat zou heel goed het adagium kunnen zijn van Martin B. Kaufmann. In een andere eeuw al actief in de muziek, voortdurend op zoek naar podia om op te treden en zijn eigen nummers ten gehore te brengen. Die podia werden toen, net als nu, gevonden in cafés, restaurants, folkclubs en nog tientallen andere gelegenheden. 

15:00 - 16:00 uur | Dansschool Mizou

Dansschool Mizou zal twee choreografieën dansen; Wrapped en It’s all me. Wrapped gaat over benauwdheid, het gevecht om hier uit te komen en de bevrijding die volgt wanneer het loslaten gelukt is. It’s all me wordt gedanst door vijf dansers die alle vijf een totaal verschillend karakter belichamen om te voldoen aan de vooroordelen die op hen geplakt worden. Maar zijn ze wel zo anders, of zijn ze eigenlijk allen één? dansschoolmizou.weebly.com

16:00 - 17:00 uur | Koor StemX
StemX zingt wereldmuziek, een gevarieerd repertoire van klassiek tot modern, van Zuid-Afrikaans tot Jiddisch, van Russisch tot Italiaans en veel daartussenin!
  • zondag 4 september 10:00-17:00
Locatie
ZIMIHC theater Wittevrouwen
Bouwstraat 55
www.zimihc.nl
meer info
Facebook
Twitter