| |
Home / Archief / Uitfeest/ Favorieten/ Lisa Wade

Lisa Wade

zondag 4 september 2016

Lisa Wade is radio- en televisiepresentatrice. Je kent haar misschien van Het Klokhuis, 13 in de oorlog en Vroege Vogels. Tijdens het Uitfeest presenteert zij het programma in het voormalige Postkantoor waar de Bibliotheek Utrecht alvast gaat proefdraaien.
Foto: Rutger Geerling

Wat zijn jouw 5 tips voor het Uitfeest?
Ik mag zelf het programma in de Bibliotheek presenteren, maar als ik op de Uitzondag heel Utrecht door kon dwalen met mijn dochtertje Simcha van 3 dan zouden we het volgende bezoeken:
1. Ze is gek op muziek en dans dus we zouden zeker mee dansen met ballet en moderne dans in het Dans atelier 42 en met Percussie voor Kinderen van Nico van Asdonk in Museum Catherijneconvent.
2. We zouden zeker gaan kijken naar zijn optreden met Kak! zei de ezel in de Utrechtse kinderboekenwinkel. Simcha is enorm fan van de liedjesboeken van Koos Meinderts. Hij brengt een nieuw boek uit met Nederlandse vertalingen van de nursery rhymes. Ik ben zelf half Engels en heb Engelse zussen en een broer. Simcha is ondanks haar drie jaar enorm Engels aan het leren zodat ze met haar nichtjes kan kletsen.  
3. Ook het Best of Cinekid in het Louis Hartloopercomplex heeft mijn aandacht. Ieder jaar presenteer ik voor het Cinekid. Ik draag hen een warm hart toe. Ze spelen een belangrijke rol in het toegankelijk maken van hoogwaardige nieuwe media, televisie en film voor kinderen.
4. Simcha en ik zijn al geweest naar de voorstelling Kikker leest voor! dat nu in het Postkantoor te zien is. Enorm aan te bevelen. En ook Muzikale verhaaltjes voor baby's in het Postkantoor raad ik aan. Toen Simcha een baby was gingen wij veel naar muzikale voorstellingen speciaal voor babies gemaakt. Geweldig vond ze dat.
5. Verder zou ik naar het historische kermisorgel gaan kijken en een kijkje nemen in Speeltuin Noordse Park. Daar organiseren ze ook van alle leuks.
En nog een extra tip: Als ik een momentje voor mezelf nodig heb dan gaat mijn man altijd met Simcha naar Museum speelklok. De muzikale kinderrondleiding hebben ze daar misschien al wel 10x gedaan en verveelt nooit. Vooral over het konijn dat daarin verschijnt wordt thuis altijd enthousiast vertelt.

Waar kijk jij naar uit in het nieuwe seizoen?
Ik kijk het meest uit naar mooi kindertheater om samen met mijn dochtertje van te genieten.

Wat is jouw favoriete culturele hotspot in Utrecht?
Museum Speelklok is een favoriete hotspot. Betoverende muziek!