| |
Home / Archief / Uitfeest/ Favorieten/ Herman Pleij

Herman Pleij

zondag 4 september 2016

Herman Pleij is hoogleraar Nederlandse Letterkunde. Deze zomer kreeg hij de kans om een eigen tentoonstelling samen te stellen in Museum Catharijneconvent: De Zomer van Herman Pleij. Tijdens het Uitfeest is deze tentoonstelling voor het laatst te zien en geeft hij flitslezingen.

Wat zijn jouw 5 tips voor het Uitfeest
1. Opening Museum Hoge Woerd (Leidsche Rijn): tentoonstelling 3000 jaar wonen en werken - markeren van het eigen verleden versterkt historisch bewustzijn en kan antwoorden geven op de vraag 'hoe komt het dat ik ben wie ik ben?'
2. Water naar de Rijn dragen: kan je doen beseffen hoe urgent de watervoorziening is en welke technieken men daar voorheen voor moest gebruiken.
3. Oude Muziek Markt: klinken historische muziekinstrumenten beter of juist niet?
4. Ellen ten Damme met het Showman's Orchestra: totaal-artiste van wie je van alles kunt verwachten, vooral dingen waar je nooit aan zou denken.
5. Winkel van Sinkel: vooruitzicht op muziekspektakel dat elke traditionele genreindeling ontkent.

Waar kijk jij het meest naar uit in het nieuwe seizoen?
De 34e Nacht van de Poëzie op 17 september: vermaarde dichters met zware reputaties laten zich doorspekken met jong talent: geeft altijd veel gespetter

Wat zijn jouw favoriete culturele hotspots in Utrecht?
De plekken waar ik graag naartoe ga zijn: Museum Catharijneconvent, Domkerk, de 'grachtengordel', Paushuize, en de Winkel van Sinkel.