| |
Home / Archief / Uitfeest/ Favorieten/ Eva Brouwer

Eva Brouwer

zondag 4 september 2016

Eva Brouwer is presentator bij RTV Utrecht, in het nieuwsprogramma U Vandaag en Reizigers Centraal, over bijzondere ontmoetingen op Utrecht Centraal. Elke Culturele Zondag presenteert zij live vanuit het stadhuis de talkshow Talk of the Town.

Wat zijn jouw 5 tips voor het Uitfeest?

Sowieso is het programma fingerlicking good! Dus het is moeilijk een keuze te maken.
1. Ik ben heel benieuwd naar de voorstelling Bep, dochter van Rietveld, van de Utrechtse actrice Audrey Bolder. Ze verplaatst zich in het leven van de dochter van Gerrit Rietveld. Zo leer je ook een andere kant kennen van de wereldberoemde architect.
2. Museum Hoge Woerd gaat eindelijk officieel open. Wat een aanwinst voor de stad. Een schitterend nieuw museum dat de Romeinse geschiedenis van Utrecht goed op de kaart zet. Ik vind het ook zo leuk dat er in Leidsche Rijn een Romeinse wachttoren is nagebouwd, waar onlangs ook echte soldaten in bivakkeerden.
3. Wat me heel cool lijkt is de workshop stadsfotografie bij Kunstliefde. Fotograaf Luuk Huiskes leert je hoe je met je smartphone je eigen stad op een heel andere manier kunt vastliggen. In Kunstliefde is ook een tentoonstelling over stedelijke fotografie in Utrecht.
4. Ik ben dol op locatietheater, dus de voorproefjes van het Café Theater Festival zijn echt aan mij besteed. Ik vind theater in een realistische setting zoals een kroeg, in plaats van een theaterzaal veel beter binnen komen, en je zit er bovenop.
5. Last but not least! Kom naar Talk of the Town, de live talkshow die ik presenteer in het stadhuis aan de Oudegracht. Giel Beelen schuift aan, hij tipt Utrechts muzikaal talent; is Utrecht een beetje een theaterstad/ (met live scenes gespeeld tijdens de talkshow!); een muzikale ode aan de stadsbeiaardiers van toen en nu, en nog veel meer. Spraakmakende gasten, goede muziek en er valt altijd wat te lachen!

Waar kijk jij het meest naar uit in het nieuwe seizoen?
Ik kijk sowieso uit naar het nieuwe boek van de Utrechtse kinderboekenschrijver Koos Meinderts. Hij maakt prachtige boeken en zijn teksten staan ook op muziek. Met mijn zoontje luister ik er elke dag naar, het wordt hoog tijd voor verversing van het repertoire!

Wat zijn jouw favoriete culturele hotspots in Utrecht?
Dat is toch het onlangs verbouwde Centraal Museum. Ik ben fan van modecurator Ninke Bloemberg, die bijvoorbeeld illustrator Piet Paris in het depot uitnodigde om zo zijn eigen selectie te maken. En nog een pareltje is Fotodok, dat zich specialiseert in documentaire fotografie. Zo zie je hoe foto's bepalend voor het debat kunnen zijn.