| |
Home / Archief / Uitfeest/ Favorieten/ Audrey Bolder

Audrey Bolder

zondag 4 september 2016

Audrey Bolder is theatermaakster en zangeres. Zo heeft ze gespeeld bij Theatergroep Aluin en was ze te zien in Goede Tijden Slechte Tijden. Dit jaar is zij in de theaters te zien met de voorstelling Bep, dochter van Rietveld. Tijdens het Uitfeest kun je alvast een preview zien van deze voorstelling in Castellum Hoge Woerd.

Foto: Paul Hoes

Wat zijn jouw 5 tips voor het Uitfeest?

1. Als eerste de compilatie uit het werk van ISH in Stadsschouwburg Utrecht. Ik hou erg van dans maar heb nog nooit iets van ISH gezien. Althans niet live. Dans inspireert me, misschien wel omdat ik er geen verstand van heb...
2. Dan het Café Theater Festival met LaLa Lucy. Het Café Theater Festival is dé plek om nieuw en jong talent te spotten!
3. Ik ben ook erg nieuwsgierig naar De bol van Nol in Kunstruimte Kuub: een soort mini Panorama Mesdag in een buis om je heen terwijl je in een tandartsstoel ligt. Erg bijzonder dat het in Utrecht te zien is. En Kuub is een prachtige ruimte waar je sowieso eens naar binnen moet stappen.
4. Het Glazen Circus met Showman’s Fair met onder andere Ellen ten Damme. Een nieuw spectaculair theaterfestival uit Leidsche Rijn dat tijdens het Uitfeest van Castellum Hoge Woerd in optocht naar de Neude trekt. Dat maakt me erg nieuwsgierig...
5. Als laatste wil ik graag naar een Afrikaans dansen workshop van John Kayongo. Ik heb ooit een les van hem gezien. Wat een energie heeft die man! Ik baalde dat ik toen niet mee kon doen. Moeilijk om daar stil bij te moeten zitten.

Waar kijk je het meest naar uit in het nieuwe seizoen?
Ik kijk het meest uit naar het spelen van 'Bep, dochter van Rietveld' waar ik dit jaar mee in reprise ga. En dan met name mijn deelname aan het Stijljaar (100-jarig bestaan van De Stijl) waar ik nog niet te veel over kan verklappen maar heel misschien ga ik ook naar het buitenland...

Wat zijn jouw favoriete culturele hotspots in Utrecht?
Dat zijn er een paar: Theater Kikker, omdat ik daar een beetje thuis ben. Ik speel er al sinds mijn afstuderen en ga er graag voorstellingen kijken. Goede programmering! Ik hou ervan door musea te dwalen, zoals Het Centraal Museum. Het is een mooi gebouw en ik kreeg er het idee voor 'Bep'.
Het Louis Hartlooper Complex is ook een leuke plek om even te eten en daarna een filmpje te pakken.