| |
Home / Archief / Uitfeest

Uitfeest

zondag 4 september 2016

Het Uitfeest vormt al 19 jaar de opening van het culturele seizoen in Utrecht. Met film, theater, muziek, dans, exposities en meer blikken de culturele instellingen en gezelschappen vooruit.

Het Uitfeest wordt dit jaar ook uitgebreid gevierd bij Castellum Hoge Woerd in Leidsche Rijn met onder andere de opening van Museum Hoge Woerd en Het Glazen Circus. Dit bonte circus verplaatst zich later op de dag naar de Neude met een programma van theater, muziek, dans en circus. Op het Stadhuisplein wordt het publiek muzikaal verrast door onder meer Giels Talentenjacht en aan het eind van de dag is hier ook de openluchtbioscoop van het Nederlands Film Festival. De Bibliotheek Utrecht gaat alvast proef draaien op hun nieuwe locatie op de Neude met lees- en luisterplezier voor kinderen, in Museum Catharijneconvent geeft Herman Pleij flitslezingen over zijn tentoonstelling en in Vechtclub XL kun je kennis maken met de ondernemers. Benieuwd naar het werk van recent afgestudeerde kunstenaars van de HKU? Bekijk dan het programma van ART Utrecht!
Het gehele Uitfeest programma vind je hier.

Urban Culture Run
Als kick-off van het Uitfeest vindt 4 september de eerste editie van de Urban Culture Run Utrecht plaats. Een hardloopevenement door de binnenstad van Utrecht, waarin niet de snelste tijd maar het ontdekken van de stad centraal staat. De route van 8 kilometer gaat niet langs, maar door onalledaagse locaties, gebouwen, tuinen en hofjes van de binnenstad. Inschrijven kan tot en met 3 september.


Nieuws
14 september 2016 Nieuwe foto's Uitfeest
Bekijk al het nieuws
Interactieve Kaart