| |
Home / Archief / Uitfeest

Uitfeest

zondag 6 september 2015

Zondag 6 september was de start van het culturele seizoen in Utrecht. Meer dan 100 instellingen in de binnenstad en daarbuiten openden hun deuren en lieten alvast iets zien of horen van hun aanbod uit het komende seizoen. Daarnaast vonden er in de open lucht, op diverse plekken, tal van activiteiten en optredens plaats. Het is een bijzonder feestelijke en levendige (zon)dag geworden.

Highlights
Dit jaar was de aftrap van het Uitfeest in TivoliVredenburg (i.s.m. Festival Oude Muziek) met een uniekeuitvoering van Thomas Tallis' muziekstuk Spem in Alium. De Neude veranderde in een dansplein met Art Rooijakkers als host en in de Schoutenstraat werd de loper uitgerold voor korte optredens op straat en in de winkels. Op het Stadhuisplein kon je terecht voor muziek uit alle windstreken onder leiding van Giel Beelen. In het Stadhuis vond de eerste editie van Talk of the Town plaats. In dit televisieprogramma werd met diverse betrokkenen teruggeblikt op de dag. Onder de noemer Art Utrecht openden diverse galeries, kunsthandelaars en kunstruimtes hun deuren om je kennis te laten maken met de grote diversiteit aan beeldende kunst.

De dag sloot af met twee programma's. Op het Stadhuisplein was traditiegetrouw de openluchtbios van het Nederlands Film Festival, met als preview op het festival de film Bloed, Zweet en Tranen. En in de Werkspoorkathedraal werd, in het kader van Gaudeamus Muziekweek, de live audiovisuele compositie Requiem for Edward Snowden uitgevoerd.