| |
Home / Archief / Op bezoek bij het boek

Op bezoek bij het boek

zaterdag 2 nov, zondag 3 nov 2013

Een heel weekend lang staat Utrecht in het teken van het boek. In samenwerking met Het Literatuurhuis, de Utrechtse Bibliotheek en vele andere organisaties worden unieke activiteiten georganiseerd. Van een expeditie langs Utrechtse boekenkasten tot een literaire quiz in de Winkel van Sinkel en van een vossenjacht met bekende literaire figuren tot een verhaaldiner: voor alle boekenliefhebbers, lezers, luisteraars, (amateur)schrijvers wat wils. Aanleiding voor dit weekend is het landelijke Jaar van het Voorlezen en de aftrap van Nederland Leest.

De aftrap van Op bezoek bij het boek vindt op zaterdag 2 november plaats in vijf bibliotheken met onder andere theatervoorstellingen, voorleessessies en een ruilbuurtboekenkast. In de Centrale Bibliotheek staat ’s avonds de door Nederland Leest gekozen klassieker Erik of het klein insectenboek van Godfried Bomans centraal tijdens het programma Alive & Buzzing.

Op zondag 3 november is de ontdekkingstocht langs boekenkasten in de Utrechtse binnenstad, waar bekende en minder bekende Utrechters voorlezen uit hun lievelingsboeken en favoriete bundels. De stad wordt bevolkt door boekenpersonages als Dikkie Dik en de Grijze Jager. Er zijn workshops, lezingen en theatrale voorleessessies voor verschillende leeftijden. Alle verschijningsvormen van het boek komen aan bod: oude en nieuwe boeken, uitbundige en verstilde verhalen, maar ook 'vertalingen' naar film, theater, muziek.

Klik hier voor het volledige programma.

Interactieve Kaart