| |
Home / Archief / Cross Culture

Cross Culture

zaterdag 13 juli, zondag 14 juli 2013

Kom 13 en 14 juli naar het Utrechtse Griftpark voor beats, skatebattles, dans, visuals, graffiti en workshops. Op zaterdag onder meer topartiesten DJ Shadow (dj set), SKIP&DIE, Fresku, DJ Kypski en Boemklatsch Equalizer. De zondag is gratis toegankelijk en bevat een uitgebreid programma voor jong en oud met optredens van bijvoorbeeld Arts the Beatdoctor, iLL Skill Squad en Broken Brass Ensemble.

Zaterdag 13 juli
Check op zaterdag overdag DJ Prace, Soskop, DJ Cutnice, Fresku, Kypski en DJ+. De avond wordt afgetrapt met SKIP&DIE, gevolgd door Guerilla Speakerz en een b2b set van Krampfhaft en zijn recordlabelbaas Akkachar. Headliner van de avond is niemand minder dan DJ Shadow (dj set). Utrechts finest Boemklatsch Equalizer sluit de avond af met vette beats en knallende visuals.
Cross Culture is meer dan muziek: Skatepark Utrecht organiseert Block Party Xl, een skatecontest met speciaal voor het festival gebouwde obstacles. Check bij de dansstage korte showcases door onder andere b-boy crew iLL Skill Squad (bekend van Holland’s Got Talent) en leer bij DOXmoves in korte tijd een choreografie van professionele dansers. DJ School Utrecht geeft de hele dag door workshops waar je leert beatmixen en scratchen. In Tivoli verzorgen RAUW en SETUP Utrecht een afterparty (18+).

Zondag 14 juli
Op zondag veel jong talent, maar ook artiesten met (inter)nationale uitstraling. Luister naar o.a. de Utrechtse NEOBASH!, DJ DNA, hiphop van Schoppenheer en elektronica van Arts the Beatdoctor. Het zomerse en energieke Broken Brass Ensemble sluit de dag af. Host van Cross Culture is Pax (Habek, Kyteman’s Hip-hop Orchestra).
Skatepark Utrecht organiseert een skatecontest in de enorme Griftpark bowl. Op de dansstage kan je kijken naar dansoptredens van bijvoorbeeld iLL Skill Squad en STRAAT & XL en DOX komt met DOXmoves: demo's en (open) dansworkshops voor jong en oud. En wil je even bijkomen van alle muziek-, dans- en skategeweld? Het verfrissende team van Vers Vermaak verzorgt een bijzonder randprogramma: ruil je cap, sneakers of vriendin bij het Ruilhuisje of schrijf je op zondag in voor de zeskamp en ga lekker terug in de tijd met touwtrekken, zaklopen en nog meer moois…

Cross Culture is een samenwerking tussen Culturele Zondagen,  Vrede van Utrecht en DOX.