| |
Home / Archief

Archief

Filter op

Kijken, Kijken, Kopen

zondag 3 maart 2013

Vorig jaar vond de eerste editie van de Culturele (koop) Zondag Kijken, Kijken, Kopen plaats: volop theater, dans, muziek en beeldende kunst in kleine en grotere winkels. Het werd een zonnige dag vol prettige verrassingen in de mooie Utrechtse binnenstad. De conclusie van publiek, ondernemers en organisatoren was eensluidend: dit smaakt naar meer! I.s.m. Vrede van Utrecht

Nieuwjaarsduik

zondag 13 januari 2013

Stille straten, warme locaties, makers die er zin in hebben, aangenaam cultureel ontwaken in het nieuwe jaar, dat is de Nieuwjaarsduik. Deze Nieuwjaarsduik legt de rode loper speciaal uit voor de festivals. Na een woelig bezuinigingsjaar staan de festivals boordevol mooie plannen aan de start van 2013. Dat moet gevierd!

Hoezo Armoede?

zondag 25 november 2012

In unieke samenwerking met de publieke omroep én Utrechtse culturele en maatschappelijke organisaties biedt Culturele Zondag Hoezo Armoede? de gelegenheid in één dag te reizen naar je eigen armoede. Op ruim dertig locaties voeren live-uitzendingen, films, voorstellingen, muziek, workshops en debatten je mee in de vaak lastige maar ook kansen biedende wereld van armoede.

Jong, Jonger, Jongst

zondag 28 oktober 2012

In onze maatschappij draait het veelal om jong zijn. Tegelijkertijd worden we vanaf onze geboorte ouder en dat proces beslaat ons hele leven. Opeens is het besef daar dat je oud(er) bent, en doorgaans vinden we dat niet fijn. Waarom eigenlijk niet? Deze en vele andere vragen vormen de basis voor een divers cultureel programma over de waarde van oud en ouder worden; voor jong en oud.

Uitfeest

zondag 2 september 2012

Stad in spot aan! Van het Stadhuisplein tot op de Neude wordt zondag 2 september een lange catwalk voor de Utrechtse cultuur 'uitgerold'. Het Uitfeest als dé catwalk waarop het cultuuraanbod zich presenteert, als ontmoetingsplaats voor culturele instellingen, acteurs, muzikanten, performers en hun publiek, én als richtingaanwijzer naar de open huizen van de culturele instellingen.

Kadeconcert

zondag 8 juli 2012

In het decor van de Oudegracht en de middeleeuwse Weerdsluis valt zondag 8 juli te genieten van klassieke muziek op haar best én breedst; dit keer met een impressie van Utrecht als muziekstad.

Utrecht Danst

zondag 3 juni 2012

Op 3 juni vindt voor de derde keer de succesvolle Culturele Zondag Utrecht Danst plaats. De hele binnenstad wordt omgetoverd in één groot danspodium. Van het dak van parkeergarage Rijnkade tot in de Oudegracht wordt gedanst en zijn er voorstellingen, presentaties en workshops van professionals en amateurs.

Kijken, Kijken, Kopen

zondag 25 maart 2012

Utrecht Culturele Hoofdstad van Europa in 2018?! Nu nog een droom van een enkeling, na 25 maart de wens van vele Utrechters! Samen met de ondernemers in de binnenstad trakteert Culturele Zondagen inwoners en bezoekers van Utrecht op een spetterend cultuuravontuur.

Nieuwjaarsduik A of B

zondag 15 januari 2012

Het is weer tijd voor de Nieuwjaarsduik! De traditiegetrouwe culturele start van het nieuwe kalenderjaar.