| |
Home / Archief

Archief

Filter op

Nieuwjaarsduik

zondag 10 januari 2016

De traditionele start van het culturele kalenderjaar in Utrecht voelt altijd als een warm bad. Op meer dan vijftig locaties bezocht je een mix van previews, lezingen, presentaties, workshops, tentoonstellingen en optredens.

Alles Kids

zondag 18 oktober 2015

Op de eerste zondag van de herfstvakantie, haalde cultureel Utrecht alles uit de kast voor Alles Kids en werd de stad omgebouwd tot een culturele proef- en speeltuin voor de hele familie. Er waren voorstellingen, workshops, rondleidingen, schminksessies, lezingen, proefjes en activiteiten waar kinderen zelf aan de slag konden.

Uitfeest

zondag 6 september 2015

Het Uitfeest is de traditionele opening van het culturele seizoen in Utrecht. Meer dan 100 culturele instellingen en gezelschappen blikten vooruit op het gebied van theater, dans, exposities, film en meer.

The Battle

vr 19 juni, za 20 juni, zo 21 juni 2015

Utrecht veranderde in één groot strijdtoneel waarin de krachten werden gebundeld, men zichzelf uitdaagde, de confrontatie werd gezocht en aangegaan, waar werd verloren en gezegevierd. In verschillende competitievormen werd – door jong en oud, ervaren en onervaren - binnen een groot aantal disciplines gestreden.

Utrecht 40-45

zondag 3 mei 2015

Op 5 mei 2015 is het zeventig jaar geleden dat Nederland bevrijd werd - de bevrijding van Utrecht volgde twee dagen later. Daarom stond Culturele Zondagen op zondag 3 mei uitgebreid stil bij wat deze intensieve oorlogsperiode voor de stad en haar inwoners betekend heeft.

Kijken, Kijken, Kopen

zondag 8 maart 2015

Op zondag 8 maart veranderde de Utrechtse binnenstad in één groot podium. Winkeliers en makers sloegen hun handen ineen en zetten zichzelf en Utrecht in de etalage tijdens Kijken, Kijken, Kopen. Dagjesmensen en koopjesjagers mengden zich met cultuurbezoekers en kunstenmakers. Ook dit jaar was er weer een uitgebreid programma met muziek, dans, theater en poëzie.

Nieuwjaarsduik

zondag 11 januari 2015

De traditionele start van het culturele kalenderjaar in Utrecht voelde zoals altijd als een warm bad. Iedereen dompelde zich onder in een mix van previews, lezingen, presentaties, workshops, tentoonstellingen en optredens. Dit jaar was er extra aandacht voor de Grand Départ in Utrecht: sport en cultuur ontmoetten elkaar o.a. in beeldende kunst, dans, theater en muziek.

In de ban van de man

za 11 okt, zo 12 okt 2014

Utrecht stond in het weekend van 11 en 12 oktober in het teken van de man. Hoewel mannen vaak de touwtjes in handen hebben en het hoogste woord voeren, is het 'manzijn' ook aan verandering onderhevig. Culturele Zondagen deed dit weekend een poging de man in al zijn facetten beter te begrijpen. Met een aanstekelijk programma van muziek, cabaret, theater, talkshows, workshops, lezingen en exposities.

Uitfeest

zondag 7 september 2014

Zondag 7 september vond de 17e editie plaats van het Utrechts Uitfeest, dé aftrap van het nieuwe culturele seizoen. Culturele instellingen openden hun deuren en makers gaven een vooruitblik op wat komen gaat. De stad veranderde voor één dag in een groot podium met muziek, dans, theater, beeldende kunst en film. Met speciale aandacht voor literatuur vanwege het reizend boekenfestival Manuscripta dat dit jaar Utrecht aandeed.