| |
Home / Archief

Archief

Filter op

Alles Kids

zondag 15 oktober 2017

Na het succes van 2015 komt Alles Kids terug! Aan het begin van de herfstvakantie, en aan het eind van de Kinderboekenweek. Een programma voor jong én oud met voorstellingen, optredens, rondleidingen, lezingen, proefjes en tal van activiteiten waar kinderen zelf aan de slag kunnen.

Uitfeest

zondag 3 september 2017

Op zondag 3 september vindt de 20e editie plaats van het Uitfeest. Dé feestelijke opening van het culturele seizoen in Utrecht. Op vele binnen- en buitenlocaties geven de culturele instellingen en gezelschappen previews van wat komen gaat. Film, theater, muziek, dans, literatuur en beeldende kunst, alle genres komen aan bod.

Utrecht Centraal

maandag 5 juni 2017

Let op: Utrecht Centraal valt op maandag 2e Pinksterdag Utrecht verandert in één groot muziekpodium. In de binnenstad en daarbuiten zijn er optredens van meer dan honderd Utrechtse muzikanten, in onverwachte crossovers en op bijzondere plekken. Van klassiek tot pop, van vocaal tot instrumentaal, van startende bandjes tot gevestigde namen. Daarnaast zijn er lezingen, workshops, interviews, ontmoetingen en speeddatesessies.

Utrecht 50-75

zondag 23 april 2017

Tal van stedenbouwkundige projecten maken dat het huidige Utrecht aan het veranderen is. Ook in de naoorlogse periode veranderde het karakter van Utrecht ingrijpend. Van een stad met zware industrie naar een stad met dienstverlening, een groeiende universiteit, nieuwe wijken en een bloeiend cultureel leven. Hoe werd deze periode beleefd? Utrecht 50-75 leidt je langs de belangrijke locaties en gebeurtenissen uit die periode, en brengt middels theater, foto’s, film, muziek en persoonlijke verhalen deze markante periode tot leven.

Uitgesproken Utrecht

za 11 mrt, zo 12 mrt 2017

We staan dagelijks in contact met elkaar, maar voor veel mensen is dit door middel van het scherm van hun mobiele telefoon of computer. Sommige beweren zelfs dat wij hierdoor in onze eigen informatiebubbel zitten en alleen nog met gelijkgestemden spreken. Maar is dat zo? Uitgesproken Utrecht laat de diversiteit aan stemmen en meningen horen met een programma van poëzie, dialogen, stand-up comedy, debatten en rapbattles. Met medewerking van o.a. Vincent Bijlo, Maarten van Rossem, Midas Dekkers, Theater Utrecht en Building Conversation.

Nieuwjaarsduik

zondag 15 januari 2017

De Nieuwjaarsduik is de feestelijke start van het culturele kalenderjaar in Utrecht. Culturele instellingen en makers openen de deuren en presenteren een programma voor jong en oud, met veelal gratis optredens, workshops, lezingen, exposities en voorstellingen.

Win-Win

zondag 30 oktober 2016

In Utrecht zijn steeds meer nieuwe ondernemers die zorgen voor een bereikbare, leefbare en gezonde stad. Tijdens Win-Win gaven deze inspirerende ondernemers presentaties, lezingen en workshops. Het voormalige Postkantoor werd omgebouwd tot mini-winkelcentrum, in Gevangenis Wolvenplein konden bezoekers ervaren hoe het is om ouder te zijn en in het Staffhorst gebouw stond duurzaam leven centraal.

Uitfeest

zondag 4 september 2016

Het Uitfeest is dé opening van het culturele seizoen met film, theater, muziek, dans en meer. Als kick-off vindt 4 september de eerste editie plaats van de Urban Culture Run Utrecht; de razendsnelle start van het Uitfeest! Tijdens de run staat niet de snelste tijd, maar het ontdekken van de stad centraal. In de route van 8 km ren je door de cultuurhistorische panden van Utrecht. Sta je al in de startblokken? Schrijf je dan nu in!

Bestemming bereikt

zondag 1 mei 2016

In de jaren 70, 80, 90 kwamen grote groepen vluchtelingen naar ons land. Hoe kijken zij ruim dertig jaar later terug op die periode, hoe lukte het hen een nieuw leven op te bouwen? Met presentaties, ontmoetingen, tentoonstellingen, theater- en muziekvoorstellingen gaf Bestemming bereikt een beeld van (de geschiedenis van) vluchtelingen in Nederland, en in Utrecht.